Mentaltræning Nordsjælland

Om Allan Scherfig

Mere end 25 år med elitesport, mentaltræning og talentudvikling

Bag om Allan Scherfig

Jeg har stor viden og indsigt i de psykologiske mekanismer, der påvirker unges trivsel, udvikling og præstationsniveau. 

Jeg har oprindeligt en baggrund inden for elitesport, hvor jeg har haft fornøjelsen af at være landstræner i adskillige år. Mit arbejde har primært bestået i at træne og støtte atleter til store begivenheder såsom OL og VM. 

Min drivkraft er at skabe psykisk balance, resultater og udvikling for dem, jeg samarbejder med. Jeg ved hvad det kræver mentalt at skabe resultater på højeste niveau, og ikke mindst hvordan man arbejder med mentaltræningen i praksis.  

I en periode på seks år har jeg været tilknyttet Badminton Danmarks ungdomslandshold som mentaltræner. I denne rolle udviklede jeg konceptet “mentalfærdigheder” som et struktureret værktøj i mentaltræningen. 

I mentaltræningen fokuserer vi på emner som præstationsangst, håndtering af negative tanker, opbygning af selvtillid og selvværd, håndtering af temperament, udvikling af en vinder-attitude, forbedring af kropssprog samt stresshåndtering i kampsituationer.  

Det er af stor betydning for mig at opbygge tillid og en god relation til de unge sportsudøvere, som jeg arbejder sammen med. Jeg lægger vægt på at skabe en tryg og positiv atmosfære, hvor de kan udvikle sig både som atleter og som mennesker. 

Jeg er uddannet NLP-psykoterapeut med speciale i arbejdet med unge sportsudøvere. 

Min største motivation er at udvikle og mentaltræne de sportsudøvere, jeg arbejder med, så de kan opnå bedre resultater. Mit mål er, at du gennem vores forløb lærer dig selv at kende, finder dine styrker og formår at få sat dem i spil. 

Med mig ved din side vil du føle dig tryg og i stand til at tale åbent om de udfordringer, du står overfor. Du vil få indsigt i, hvad der påvirker dig, og sammen vil vi finde løsninger, der kan skabe de ønskede forandringer og forbedringer. Jeg er her for at støtte dig på din rejse mod trivsel og succes. 

Mentaltræner Allan Scherfig fra Mentaltræning Nordsjælland

Fakta om Allan